熙熙森林·广州猫

YY 宠物医院
赛诺 动物医院
致远 动物医院
方舟 动物医院
百思 动物医院
瑞鹏 动物医院
严国平 猫专科
楼主: 两兄弟

一只只有出世24小时的猫仔啊!

个女人有没搞错啊~~~系唔系女人来嘎~~就她开肚拿个仔出来丢做拒啦~~没人性嘎[em23][em23][em23]

小奶猫现在怎么样了?

唉,可憐!老實說,腳趾頭都想得出,很難的!!!天氣又變冷了。。。
不是我無情,如果你朋友還在上班,趁早放棄啦。。。你們打我罵我吧。。。我只是不想小小咪痛苦而已。。。

如果没有屎屎
就逐渐调高奶粉浓度
最高可以到1:3
慢慢来
一旦发现有大便就可以停留在当时的浓度
如果发现有拉肚子就调低浓度

只有死路一条

以下是引用doria在2004-1-13 1:35:33的发言:
[quote]以下是引用likuli在2004-1-13 1:26:48的发言:
[quote]以下是引用doria在2004-1-13 1:25:20的发言:
  可以有如此残忍的人~~~~~
   俾我见到,拧le佢个口,打爆佢个头,睇喺个脑喺米装屎嘅!!!

哇!甘暴力啊!
[/quote]

好暴力咩? 如果佢个脑里面喺屎,我"but" D俾你睇![em03]

D猫仔真喺好惨.医院都冇办法理佢哋.医院点解会应承做手术架?!!!
做完可以容忍个条八婆走咗去!!
我觉得,如果唔喺 两兄弟 的朋友拎咗返去,医院会直接处理咗佢哋!

好惨啊!!!!!!!!

如果吾系我朋友接距走,距只有死路一条啊,我朋友话距果日去只系见果度医院就甘比个纸盒装住D猫仔收系一边,因为果间野有个医生好衰成日拿果流浪的小动物做活体实验架,我朋友都救过几只狗仔同猫仔走啦,果个衰人试过同一时间同只狗仔又做绝育手术同消声手术啊,做只狗仔生不如死啊,不过果度都有一个不错的医生,但有一个衰的就已经足够啦,D小动就无安乐日子过啦,因为我朋友见得多啦就第一时间带猫仔走,距一路都无放弃过只猫仔我睇到都好感动啊。

我朋友系吾会放弃猫仔架!

[quote]以下是引用tara在2004-1-13 12:33:22的发言:
唉,可憐!老實說,腳趾頭都想得出,很難的!!!天氣又變冷了。。。
不是我無情,如果你朋友還在上班,趁早放棄啦。。。你們打我罵我吧。。。我只是不想小小咪痛苦而已。。。

可能系有好大的困难,但我朋友系吾会放弃距架,无论系点距都会养大距的,距系救小动物方面都行过好多辛酸路的,距养左4只狗、5只猫,全部都系流浪的狗同猫,只只都有距地背后的故事,只只都系从病到五颜六色甘比距救番,依家只只都好可爱人见人爱,但以前系人见人走的流浪病狗,经历过甘多所以我朋友系吾会放弃猫仔架,距屋企人反对距养只猫仔,距就一早系朋友屋企度带猫仔返工喂(猫仔晚上系系距朋友屋企过夜的),下班就先送猫仔去距朋友度安排好先返屋企吃饭,距朋友就接距做晚上的喂奶工作,我真系觉得距地好有爱心啊,虽然路好难行距都会去行,因为距相信生命活系世上有距的价值的。

虽然我朋友今日好忙无时间上熙熙森林同大家倾下,但距会稳时间上黎架,距知道大家系度支持距架。阿MOON,支持你架!比心机啊!虽然我吾可以出手帮你D咩,但我会一直支持你架![em01]

唉,不知道说什么了。小奶猫的成活率太低了,估计到最后又是伤心一场。

以下是引用两兄弟在2004-1-13 21:48:12的发言:
[quote]以下是引用tara在2004-1-13 12:33:22的发言:

可能系有好大的困难,但我朋友系吾会放弃距架,无论系点距都会养大距的,距系救小动物方面都行过好多辛酸路的,距养左4只狗、5只猫,全部都系流浪的狗同猫,只只都有距地背后的故事,只只都系从病到五颜六色甘比距救番,依家只只都好可爱人见人爱,但以前系人见人走的流浪病狗,经历过甘多所以我朋友系吾会放弃猫仔架,距屋企人反对距养只猫仔,距就一早系朋友屋企度带猫仔返工喂(猫仔晚上系系距朋友屋企过夜的),下班就先送猫仔去距朋友度安排好先返屋企吃饭,距朋友就接距做晚上的喂奶工作,我真系觉得距地好有爱心啊,虽然路好难行距都会去行,因为距相信生命活系世上有距的价值的。

虽然我朋友今日好忙无时间上熙熙森林同大家倾下,但距会稳时间上黎架,距知道大家系度支持距架。阿MOON,支持你架!比心机啊!虽然我吾可以出手帮你D咩,但我会一直支持你架![em01]

我觉得只要尽力就会无怨无悔的
也会觉得充实
那个女孩子叫moon阿?
我支持她
我有两次带喂奶小猫的经历
虽然结果都是我和他们缘分太浅
但是都不曾后悔

系啊,只要自己努力过,如果我地最后都敌吾过个天的,我地都只好认了。
其实阿MOON都有过好多次的伤心架啦,但距都无放弃过再去救身边的流浪猫狗,我都好佩服距架。我相信好人会有好报的。

以下是引用懵猪在2004-1-13 1:57:32的发言:
个女人有没搞错啊~~~系唔系女人来嘎~~就她开肚拿个仔出来丢做拒啦~~没人性嘎[em23][em23][em23]
直头吾系人,死b.itc.h